keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kierimistä

Viime postauksessa mainitsin että Ellan kanssa harjoitellaan kierimistä ja tästä kaivattiin videota. Tänään oli kolmas tempun harjoittelupäivä (nyt on harjoiteltu perjantaina, lauantaina ja tänään keskiviikkona) ja muutaman päivän tauosta johtuen kissa oli aivan innoissaan kun tajusi että pääsee tekemään mielipuuhaansa - temppuilemaan.

Tällä kertaa siis kuvasinkin hiukan treenaamistamme videolle, surkealla kännykkäkameralla hämärässä valaistuksessa tosin.

Eli tältä näyttää Ellan kieriminen nyt kolmantena harjoittelupäivänä! Omistaja tietysti sekoilee hitaiden naksutusten ja kehusanan automaattisen käytön kanssa, koittakaa olla välittämättä. ;)


Ensimmäisessä pätkässä näkyy hiukan myös mitä kautta tempun opetin Ellalle - se saattoi tuolla LED-kalavalollaan leikkiessään kieriä, joten vahvistin sitä toivottuna käyttäytymismuotona palkitsemalla. Pikkuhiljaa siirryttiin käyttämään käskyä ja välillä "kerrataan" vielä tuon lelun kanssa, etenkin temppuhetken alussa kun haluan kissalta kuluttaa hiukan ylimääräistä energiaa (meillä on siis ongelmana se, että kissa innostuu energisenä kissana temppuilusta liikaa eikä keskittymisestä tule mitään kun kissa vaan touhottaa).

Ella on tosiaan ainakin omasta mielestäni oppinut tempun jo varsin upeasti siihen nähden, kuinka uusi temppu on. Ella onkin todella nopea oppimaan ja tykkää tämmöisestä touhuamisesta aivan valtavasti. Vielä on kuitenkin paljon hiottavaa tässäkin tempussa, mutta pikkuhiljaa... ei tuon tempun tarvitse kolmessa päivässä vielä täydellinen olla. Vielä lauantaina Ella ei suostunut kierimään käskystä jos ei ollut makuultaan, nyt keskiviikkona yllätyksekseni ymmärtää mitä pyydetään myös seisaaltaan ollessaan, vaikkakin toteuttaa tempun tällöin hiukan hitaasti. Fiksu kissa kuitenkin!

Ja vielä informaationa meidän temppuilumetodeista - opetan temput Ellalle käsimerkein. Onnin kanssa temppuillessa huomasin, kuinka paljon helpompi kissan on tarttua temppuun johon kuuluu selkeä käsimerkki, esimerkiksi tassun antaminen tai "femma/vitonen." Loppujen lopuksi kissa kuitenkin tarkkailee paljon enemmän kehonkieltämme kuin puhettamme, joten käsimerkki on kissalle paljon helpompi - se oppii yhdistämään tempun käsimerkkiin nopeasti ja oman kokemukseni mukaan käsimerkki on kissalle käskysanaa selkeämpi ja helpommin ymmärrettävä.

Osataanko teillä kieriä? Jos ei, oletko ajatellut opettaa? (Ja me halutaan tietysti myös nähdä videoita muiden kissojen suorituksista!)


lauantai 25. lokakuuta 2014

Kuvantäyteinen lauantai

Ja taas kuvia näin viikonlopun kunniaksi. Ensimmäisissä kuvissa tietysti Ella (jonka kanssa muuten harjoitellaan nyt temppuna kierimistä! Tarjosi sitä kuvaustilanteessakin, vaikka ollaan temppua harjoiteltu vasta vuorokausi. Höpsö kissa), sitten on Onnista pari kuvaa ja lopuksi Ruskasta ja Onnista yhteiskuva.

Tällä kertaa siis koko konkkaronkka pääsi kuvattavaksi!








Kummallista, kun tuosta viimeisen kuvan kaksikosta on nykyään vaikea ottaa kuvia ilman että toinen kissa tunkee myös kuvaan. Nykyään sieltä mistä löytää Onnin, löytää yleensä myös Ruskan. Toimii myös toisinpäin.

Mukavaa viikonloppua!

tiistai 21. lokakuuta 2014

Somewhere over the rainbow

Päätin vielä näin myöhään illalla ottaa Ellasta pari kuvaa. Taustaksi valikoitui tällä kertaa ihana silkkinen sateenkaarihuivi.

IMG_6816

IMG_6830

IMG_6832

IMG_6833

Kuulisin taas tietysti mielelläni, jos jokin kuvista on erityisesti mieleen!

Täällä odotellaan edelleen kovasti Ruskan kiimaa. Vielä ei merkkejä ole. Ei tule jouluaatoksi pentuja, enkä usko että uudeksi vuodeksikaan (ellei Ruska nyt halua ihan parin päivän päästä kiimaansa aloittaa). No, haaveillaan sitten tammipennuista. ;)

perjantai 17. lokakuuta 2014

Loikoilua

Viimeaikoina yksi näky on ollut meillä varsin tuttu. Se on tällainen.


Ensimmäisen kerran olemme myös nähneet pieniä toisen pesuyrityksiä. Ensimmäisen kerran ehkä noin viikko sitten, Onni yllättäen yritti sen jälkeen kun oli Ruskaa tervehtinyt nuuskuttelemalla kuonot vastakkain, nuolaista ruskaa naamasta. Valitettavasti Onni ei tiedä, että Ruska ei tykkää kun sen päähän kosketaan, niin Ruska veti päänsä pois.

Ruska taas parin nuolaisun verran pesi Onnia muistaakseni eilen. Pikkuhiljaa! Itseasiassa juuri tätä kirjoittaessani huomaan Ruskan ja Onnin makailevan yhdessä korissa - Ruska nuolee Onnia

Yksi toinenkin näky on meillä ollut viimeaikoina tuttu. Nimittäin Ruska pyytämässä ruokaa. Ruska kärsii "kroonisesta nälkä-oireyhtymästä." Parhaimmillaan se on saanut tunnin sisään Onnin kanssa kaksi 100 gramman annospussia, ja pyytää vielä kolmatta pussia. Ja sitä ruuan kinuamista jatkuu koko päivän. Positiivista on kuitenkin, että Ruska syö nykyään paljon paremmin kuin mitä meille tullessaan. Sille muutos raksubaarista "ruoka-aikoihin", vaikkakin epäsäännöllisiin sellaisiin, on tehnyt kyllä hyvää.






Leppoisaa perjantai-iltaa ja viikonloppua kaikille!

torstai 2. lokakuuta 2014

Glamour cats









Äitini oli tuonut lomareissulta mukanaan tuollaisen kuvissa näkyvän käsikorun. Se sopi mielestäni mainiosti kuvausrekvisiitaksi kissojen kaulaan, joten pitihän sitä huonosta valaistuksesta huolimatta kokeilla mitä nyt saisi aikaan. Ensimmäisessä neljässä kuvassa poseeraa Ella, ja lopuissa Ruska.

Mistä kuvasta tykkäätte eniten ja miksi? :)